Relatietherapie Rotterdam met relatietherapeut Marian Eikelhof en Annelies de Jager

Je relatie is de basis van wie je bent. Van wie je kunt zijn. Het geeft je de veilige ruimte helemaal jezelf te zijn. Van geborgen en kwetsbaar tot ambitieus en ondernemend – vaak tegelijkertijd. Jullie voeden elkaar, zijn kritisch, ondersteunend en naar buiten toe een goed geolied team.

Jullie beseffen dat jullie geluk het resultaat is van onverminderde inspanning en investering in elkaar. Jullie houden elkaar scherp en geven elkaar ruimte. In liefde, respect en omdat het leuk is.

Waarom is het niet meer zo?

Wat is er gebeurd? Waarom hebben jullie dat niet? Waarschijnlijk lig je er vaak over wakker. Misschien heb je er ook al met anderen over gesproken. Waarschijnlijk ook met je partner. In het beste geval snappen jullie het allebei niet, maar vaker is het aanleiding voor weer zo’n scène tussen jullie.

Jullie zijn allebei goed in staat situaties te analyseren, niet op je mondje gevallen en intelligent genoeg om te zien dat hoe het nu gaat niet klopt. En toch. Toch wikkelen jullie steeds hetzelfde scenario af. Hoe kan dat?

Hardnekkiger dan jij

Dat komt: jouw gewoontes zijn hardnekkiger dan jij. Ingesleten gedrag is vast gedrag. Of je wilt of niet: je gedrag is je vóór. De meeste mensen lukt het niet zonder begeleiding van Relatietherapie Rotterdam het eigen gedrag te veranderen.

Aan de ene kant komt dat omdat het moeilijk is de vaste patronen in jouw denken en doen te zien. Aan de andere kant is het moeilijk met jezelf alternatieven te vinden en uit te proberen. Dat geldt in een relatie dubbelop.

Doorbreken

Daarom is de eerste stap in vrijwel alle vormen van relatietherapie er een van ‘doorbreken’: we vinden de patronen en automatismen die zich in en tussen jullie afspelen. Je zult merken dat het betrekkelijk eenvoudig is ze te herkennen met Relatietherapie Rotterdam, zowel bij jezelf als tussen jullie. Je zult ook merken hoe moeilijk het is om, zelfs als je het weet, die patronen te doorbreken.

Toch is het belangrijk dat we deze stap goed maken. Het is heel eenvoudig zolang jullie elkaar niet écht kunnen bereiken, kun je niet verder.

Relatietherapie Rotterdam: hervinden, verdiepen en vooruit kijken

Als die eerste stap is gezet, blijken de vervolgstappen vaak relatief makkelijk. Jullie krijgen er weer zin in, er is energie en een positieve, open houding naar elkaar en naar de toekomst. Dat wil niet zeggen dat het allemaal even eenvoudig is.

We zullen ook pijn behandelen, verdriet dat jullie elkaar aandeden. Jullie zullen nog steeds botsen, er zal nog steeds wrijving zijn. Het zal nog steeds hard werken zijn om de kracht van jullie te hervinden. Uiteindelijk kijken we bij Relatietherapie Rotterdam naar de toekomst, ik zal jullie vragen plannen te maken, leuke dingen te gaan doen — samen.

Bel of mail gerust

Veel stellen geven aan eigenlijk veel te lang te hebben gewacht – ‘Goh, hadden we dit maar een half jaar eerder gedaan!’ Ik kan me goed voorstellen dat je het zo lang mogelijk uitstelt; het is ook eng, moeilijk en voelt misschien raar om zo je hele hebben en houden bij Relatietherapie Rotterdam te bespreken.

Maar het is echt honderd keer beter om snel je verhaal te doen en snel aan de slag te gaan. Net als met alles geldt voor je relatie: hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker ik jullie kan helpen.

Heb je vragen over je relatie?

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over Relatietherapie Rotterdam? Stel meteen jouw vraag aan onze praktijkassistente via tel.nr.: 010 – 30 70 091 of stuur even een mail.