Tarief en vergoeding van therapie bij Psycholoog Rotterdam

Tarief

De kosten voor individuele therapie zijn 95,- per sessie.

Voor relatietherapie rekenen we 115,- voor een sessie van 1 uur.
90 minuten relatietherapie is 150,-.

Buiten kantoortijden geldt een toeslag van 20,-

Betalen en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. En als we hebben afgesproken en je kunt onverhoopt niet, laat het dan 24 uur van tevoren weten, dan kan er nog iemand anders ingepland worden. Je begrijpt dat we anders genoodzaakt zijn de afspraak in rekening te brengen.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt onze therapie niet vergoed. Voordeel is dat hiermee je eigen risico niet wordt aangesproken.

De therapie zal daarom vaak voor eigen kosten zijn. Wel kan je mogelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoeding krijgen. Dit is echter geheel afhankelijk van je verzekering, welke eisen ze aan de psycholoog stellen en welke klacht je hebt. Sommige verzekeraars vergoeden een percentage. Anderen hebben een maximum op het aantal sessies. En sommigen vergoeden helemaal niets. Goed om van tevoren even na te kijken dus.

Voor de verzekeringen geldt, dat mijn therapie alleen in de aanvullende verzekering niet, geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Als je er niet uitkomt, bel of mail dan even, dan kijk ik met je mee.

Je begrijpt dat wij geen verantwoordelijkheid kan nemen of je uiteindelijk vergoeding krijgt, maar ik kan wel naast je staan en je helpen het uit te zoeken. Stem het dus goed af met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Psycholoog Rotterdam: de voordelen

  • Je hoeft niet te wachten, we hebben geen wachtlijst en mocht het nodig zijn, dan verwijs ik je door.
  • Een persoonlijke benadering: in onze betrokkenheid zoeken we naar een specifieke, op jou gebaseerde, benadering en werkwijze Juist in ons contact ontstaat een antwoord op de vraag wat jij nodig hebt.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar: veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Wil je meer weten over tarieven en vergoeding?

Maak een afspraak: bel mij of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Rotterdam ter attentie van Annelies de Jager.