Therapie Rotterdam

De vraag achter de vraag

Het eerste gesprek is een wederzijdse kennismaking. De meeste tijd ben jij aan het woord. Je geeft aan waar je mee zit, waarom dat nu opspeelt, en wat je wilt dat er verandert. Je zult merken dat ik op onderwerpen door zal vragen, je de ruimte geef wat meer uit te wijden. Vervolgens zal ik doorvragen op algemene onderwerpen uit je leven, een beetje voorgeschiedenis, je omgeving, je werk of opleiding enzovoort.

Al met al heb ik aan het einde van het gesprek bij Therapie Rotterdam al vrij goed zicht op ‘de vraag achter de vraag’. Dat wil zeggen: achter elk probleem of problematische situatie schuilt een grotere vraag. Je kunt je misschien wel voorstellen dat als je probleem ‘ik heb een burn-out’ is, de vraag er achter bijvoorbeeld kan zijn ‘hoe vind ik meer balans in mijn leven?’, of ‘is dit wel echt de baan die bij me past?’

Therapie Rotterdam: wat ik voor jou kan doen

Wil je meer weten over Therapie Rotterdam? Bel gerust voor een afspraak of stuur een e-mail. We helpen je graag. Of neem een kijkje op de site van Therapie Delft – Leone Wevers-Zwarts.