Relatietherapie Rotterdam met relatietherapeut Annelies de Jager

Je relatie is eigenlijk wie je zelf bent of wie je zou kunt zijn. Het geeft je de veilige ruimte helemaal jezelf te zijn. Van geliefd en kwetsbaar tot enthousiast en ondernemend – vaak tegelijkertijd. Jullie voelen elkaar super goed aan, zijn kritisch, ondersteunend en naar buiten toe een goed geolied team.

Jullie begrijpen goed dit geluk het resultaat is van jullie investering van tij en in elkaar. Jullie houden elkaar geïnteresseerd en geven elkaar ruimte. In liefde, respect en omdat dit goed voelt.

En ineens is dit echt anders?

Wat is er gebeurd? Waarom hebben jullie dat niet? Waarschijnlijk slaap je er slechter van. Je hebt er misschien ook al met anderen over gesproken. Waarschijnlijk ook al met elkaar. In het gunstigste geval snappen jullie het allebei niet, maar vaker is het aanleiding voor weer zo’n scène tussen jullie.

Jullie zijn allebei goed in staat situaties te analyseren, niet op je mondje gevallen en intelligent genoeg om te zien dat hoe het nu gaat niet klopt. En toch. Toch wikkelen jullie steeds hetzelfde verhaal af. Hoe kan dat?

Het is groter dan jij

Dat komt: jouw gewoontes zijn hardnekkiger dan jij. Ingesleten gedrag is vast gedrag. Of je wilt of niet: je gedrag is leidend. De meeste mensen kunnen dus ook niet zonder begeleiding van Relatietherapie Rotterdam het eigen gedrag te veranderen.

Aan de ene kant komt dat omdat het moeilijk is de vaste patronen in jouw denken en doen te zien. Aan de andere kant is het moeilijk met jezelf alternatieven te vinden en uit te proberen. Dat geldt in een relatie alle helemaal omdat het over twee mensen gaat.

De verandering

Daarom begin je bij vrijwel alle vormen van relatietherapie er een van ‘doorbreken’: we vinden de patronen en automatismen die zich in en tussen jullie afspelen. Je zult merken dat het relatief eenvoudig is ze te herkennen met Relatietherapie Rotterdam, zowel bij jezelf als bij je partner. Je zult ook zien hoe moeilijk het is om, zelfs als je het weet, die patronen te doorbreken.

Toch is het van cruciaal belang dat we deze stap goed maken. Het is heel eenvoudig zolang jullie elkaar niet écht kunnen bereiken, kun je niet verder.

Relatietherapie Rotterdam: hervinden, verdiepen en vooruit kijken

Als je eenmaal door de eerste fase heen bent, blijken de vervolgstappen vaak relatief makkelijk. Het blijft natuurlijk lastig maar vaak is er in de loop van de therapie een opener houding die leidt tot constructievers gesprekken met meer focus op de toekomst doordat jullie beter in staat zijn om naar elkaar te luisteren

We zullen ook pijn behandelen, verdriet dat jullie elkaar aandeden. Jullie zullen nog steeds botsen, er zal nog steeds wrijving zijn. Het zal nog steeds hard werken zijn om de kracht van jullie te hervinden. Uiteindelijk kijken we bij Relatietherapie Rotterdam naar de toekomst, ik zal jullie vragen plannen te maken, leuke dingen te gaan doen – samen.

Neem gewoon een keer contact met ons op.

Een veel gehoorde klacht is dat koppels gewild hadden dat ze eerder contact met ons hadden gezocht Veel stellen geven aan eigenlijk veel te lang te hebben gewacht – ‘Goh, hadden we dit maar een half jaar eerder gedaan!’ Ik kan me goed voorstellen dat je het zo lang mogelijk uitstelt; het is ook eng, moeilijk en voelt misschien raar om zo je hele hebben en houden bij Relatietherapie Rotterdam te bespreken.

Maar het is echt beter om een keer je verhaal te doen en snel aan de slag te gaan. Net als met alles geldt voor je relatie: hoe eerder je erbij bent, hoe beter ik jullie kan helpen.

Heb je nog vragen stel ze gerust?

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over Relatietherapie Rotterdam? Stel meteen jouw vraag aan onze praktijkassistente via tel.nr.: 010 – 30 70 091 of stuur even een mail.